Μάνη Μεσσηνίας

Η Μάνη, το μεσαίο ακρωτήριο της Πελοποννήσου ανάμεσα σε Καλαμάτα και Σπάρτη κοντά στο παγκοσμίως φημισμένο σπήλαιο του Δυρού. Όλη η Μάνη είναι ένα ανοικτό μουσείο από μνημεία, παραδοσιακά καλντερίμια, μονοπάτια, σπήλαια, παραλίες, βουνά, δάση, μοναστήρια, πύργους φαράγγια, που για να τα εξερευνήσεις όλα αυτά θα χρειαστεί να την επισκεφτείς αρκετές φορές.

Η Μάνη είναι από τους πιο δημοφιλής προορισμούς διακοπών κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και όλες τις άλλες εποχές του χρόνου.
Ενδείκνυται για λάτρεις του αναλακτικου τουρισμού, φυσιολάτρες, ορειβάτες, πεζοπόρους, σπηλαιολόγους, ιστιοπλόους ,καταδυτικό τουρισμό και άλλα διότι εδώ συνυπάρχουν αρμονικά σε επαφή το βουνό και η θάλασσα.
Σε όλη την Μάνη υπάρχουν χωριά διατηρώντας την Μανιάτικη αρχιτεκτονική γεμάτα ιστορία και φυσική ομορφιά.

Ο Άγιος Δημήτριος 500 μετρά απόσταση από το ‘KATAFIGIO VILLAGE’ γραφικό χωριουδάκι με τον πύργο του Χρηστέα και το λιμανάκι του. Ο Άγιος Νικόλαος σε απόσταση 2500 μέτρα ψαροχώρι με το πανέμορφο – χαρακτηριστικό λιμανάκι του όπου εκεί θα βρείτε ολόφρεσκα ψάρια .Εδώ υπάρχει το κέντρο υγείας, φαρμακείο, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, μπαρ για ποτό και διασκέδαση.

Η Στούπα σε απόσταση 5000 μέτρων με τις ωραίες παραλίες της εκεί θα βρείτε και την γνωστή παραλία καλογριά οπού έζησε και έγραψε πολλά από τα βιβλία του ο Νίκος Καζαντζάκης παρέα με τον Αλέξη Ζορμπα. Η Καρδαμυλη σε απόσταση 10000 μέτρων, πρωτεύουσα του Δήμου Δυτικής Μάνης με ωραίες παραλίες και μαγαζιά. Τέλος η Καλαματα 45000 μετρά πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας με το νοσοκομείο και το αεροδρόμιο της.